Wedstrijdinformatie 15 september


Oorspronkelijk was het parcours op de 2e Maasvlakte niet opgenomen in het wedstrijdprogramma. Maar tijdens de captainsmeeting in december 2017 werd de voorkeur voor deze stek uitgesproken en dus trekken we vandaag dit strand op. Een prettige bijkomstigheid was dat deze keuze ons verzekerde van de medewerking van SVV De Slufter / Groot Rotterdam. Zij hebben een groot aandeel in de organisatie van vandaag. Overigens was het afgelopen week nog even twijfelachtig of de werkzaamheden op het strand geen roet in het eten zouden gooien. Maar overleg met Boskalis gaf uitsluitsel en de wedstrijd kan hier gewoon doorgaan. Wel moeten we er rekening mee houden dat het parkeren bij Slag 5 wat minder riant is.. Op werkdagen is training bij dit slag echter nagenoeg onmogelijk.
Zeebaarzen, botten en goudharders zijn vandaag de target-vissen. Maar welk team ontdekt de vissoort die misschien wel het verschil gaat maken? De stek biedt genoeg te experimenteren op allerlei afstanden en met allerlei montages.
In het kader van Catch & Release wijzen we je nog op artikel 9 van het wedstrijdreglement. Een grote vis vangen is mooi, en levend terugzetten ook!


Het programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

1. 7.00 De Stormvogel open
2. 7.00-8.15 Loten (De captain loot bij de wedstrijdtafel)
4. 8.15 Centraal welkom en laatste mededelingen
5. 8.25 Controleursbriefing
6. 10.00 Aanvang van de wedstrijd
7. 14.00 Einde van de wedstrijdOp deze pagina geven we verdere informatie over de wedstrijddag, zodat je weet wat je kunt verwachten. Bovendien zijn er wat handige tips om het ook een aangename dag te maken.

Routebeschrijving
De Stormvogel is natuurlijk wel bekend als verzamellocatie. Gelegen aan de noordoever van het Oostvoornse Meer met al z'n forellen en megabotten krijg je meteen zin in de dag van vandaag. Pak vanaf de A15 de afrit 8 "Oostvoorne", bovenaan de afrit links en na een paar 100 meter rechtsaf de Noordoever in. Bij de eerstvolgende afslag ligt aan de linkerzijde de Stormvogel.
Het parcours vind je aan de Maximaweg op de 2e Maasvlakte. Vanaf de Stormvogel ga je linksaf. Deze weg rijd je gewoon door, dit wordt vanzelf de Maximaweg. Hier vind je verschillende strandovergangen. Het parcours is uitgezet bij de Hoekse Slag en de Hollandse Slag, de slagen 5 en 6. Ter plaatse zijn de vakken aangegeven.


Parkeren
Parkeren aan het parcours kun je op de parkeerplaatsen bij de beide slagen. Mochten deze vol zijn, dan kun je ook in de berm parkeren aan de Maximaweg. Let even op de borden, je mag alleen aan de zeezijde parkeren!! Er rijdt politie, dus wees attent.


Loting
De captain van het team loot voor het hele team de steknummers. Zie voor een uitleg: artikel 11 van de Algemene voorwaarden onder "Reglement". De loting start om 07.00 uur. Voor teams die om 08.15 nog niet hebben geloot trekt de wedstrijdorganisatie de steknummers. Deze worden in het De Nieuwe Pionier opgehangen. Om 8.15 uur, na het centraal welkom, is ook de organisatie vertrokken naar het strand.

Het parcours
Het parcours is zo gepland dat je de vakken A, B en C als eerste tegen komt, bij de Hoekse Slag. De vakken D en E staan bij de Hollandse Slag, dit is circa 500 meter voor de voet van de Blokkendam. Hoewel je om het water te bereiken geen hoge duinen hoeft te beklimmen, zul je op het strand een stukje moeten lopen. De afstand is maximaal 750 meter als je begin A of eind C hebt geloot.
De grote angst van sportvissers op dit parcours zijn de kitesurfers. Natuurlijk zorgen we ervoor dat bij de overgangen informatie wordt gegeven aan andere strandgebruikers en de vakken netjes zijn aangegeven. Maar dat geeft géén garantie!! Aan de andere kant is dit sportstrand bedoeld voor meerdere gebruiken, dus we moeten met elkaar omgaan. Neem de moeite, spreek ze aan en leg kiters uit wat er van ze verwacht wordt, op welke afstand we vissen en hoe we samen gebruik kunnen maken van de ruimte. Overigens, overbodig om te vermelden, maar het met opzet werpen naar een kiter of andere watergebruiker leidt tot diskwalificatie.

SVV De Slufter
SVV de Slufter is een vereniging met een lange traditie in het organiseren van wedstrijden. Met hun clubhuis aan de Dintelhaven zitten zij midden in het Europoortgebied en het is dan ook geen verrassing dat deze vereniging een begrip is in zeevissend Nederland. Vandaag nemen zij de organisatie van de 3e NKC-wedstrijd voor hun rekening en wij zijn daar erg blij mee. Met het uitzetten van het parcours en de verschillende controleurs leveren zij een mooie bijdrage aan de NKC in het bijzonder en wedstrijdvissend Nederland in het algemeen. Check ook hun site, bijvoorbeeld voor de open wedstrijden die dit jaar nog worden georganiseerd: SVV De Slufter .

Getij