Wedstrijdinformatie 13 oktober


De vierde wedstrijd van 2018 brengt ons naar een nieuw NKC-parcours. Op het strand van Katwijk aan Zee krijgen de teams de eennalaatste kans om het seizoen te redden of wellicht een stap te zetten richting het eremetaal. Dit jaar is de competitie nog alles behalve beslist, een uitglijder is zo gemaakt en dan ligt het kampioenschap helemaal open.
Twee weken geleden, zaterdag 29 september, werd op hetzelfde parcours gevist om de Piet Meijvogelbokaal. De vangsten waren redelijk, maar hoe verder in het jaar, hoe meer de vangsten zullen aantrekken. Bij de slotdag van de NKC 2017 kondigde Martin van Rhijn al aan dat er in dit jaargetijde altijd vis te vangen is op deze stek, dus.... Veel vissers gebruikten deze wedstrijd al om het parcours te verkennen. Maar misschien was het belangrijkste wel dat het CampagneTeam Huntington deze dag een mooi bedrag in ontvangst kon nemen van HSV Brittenburgh.
Zowel deze actie als de prima wedstrijdorganisatie geeft veel vertrouwen in een mooie wedstrijd voor vandaag. HSV Brittenburgh en de leden van Hengelsport Overrijn halen alles uit de kast om wedstrijdvissend Nederland een mooie dag te bezorgen op "hun strandje".
Hieronder is de wedstrijdinformatie gegeven, zodat iedereen zich goed kan voorbereiden en weet hoe de dag organisatorisch is geregeld.

Het programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

1. 7.00 De Mijlpaal open
2. 7.00-8.15 Loten (De captain loot bij de wedstrijdtafel)
4. 8.15 Centraal welkom en laatste mededelingen
5. 8.25 Controleursbriefing
6. 10.00 Aanvang van de wedstrijd
7. 14.00 Einde van de wedstrijd
Routebeschrijving
De Mijlpaal ligt niet direct aan het strand, maar in de buurt van het centrum van Katwijk. Het is het gebouw van een wijkvereniging van waaruit HSV Brittenburg de wedstrijden organiseert. Je komt er het gemakkelijkste door de A44 af te rijden en bij afslag 8 de N206 richting Katwijk te volgen. In Katwijk zelf sla je af richting Zeeweg en dan ben je er al bijna. Het adres is Stadhoudersdreef 22, 2224 BT te Katwijk aan Zee. Er is rondom de Mijlpaal voldoende gratis parkeergelegenheid.


Parkeren
Langs het parcours is het overal betaald parkeren. Dit kost je € 10,-- voor een dagkaart. Er bestaat wel een mogelijkheid om de auto gratis op de Laan van NieuwZuid te parkeren. Hier is voetbalvereniging Quick Boys gevestigd. Dit is ongeveer 600 meter lopen naar het Strandhuys waar de trekkers zullen vertrekken.


Loting
De captain van het team loot in de Mijlpaal voor het hele team de steknummers. Zie voor een uitleg: artikel 11 van de Algemene voorwaarden onder "Reglement". De loting start om 07.00 uur. Voor teams die om 08.15 nog niet hebben geloot trekt de wedstrijdorganisatie de steknummers. Deze worden in het De Mijlpaal opgehangen. Om 8.15 uur, na het centraal welkom, is ook de organisatie vertrokken naar het strand.

Het parcours
Het parcours is zo gepland dat de vakken D en E voor de Boulevard zijn uitgezet. Hier kun je je auto zo'n beetje recht voor je stek parkeren. De vakken A, B en C staan richting het zuiden. Voor de vissers en controleurs worden trekkers ingezet voor degenen die in deze 3 vakken hebben geloot. Het opstappunt voor de trekkers is bij het Strandhuys (Zeezijde Boulevard 47, 2225 BB te Katwijk aan Zee). Dit is op de zuidelijkste punt van de Boulevard. De trekkers rijden dus richting zuiden, naar Wassenaar). Het meerijden met de trekkers is voor eigen risico.
Vandaag vindt ook de Enduraince Challenge plaats op het strand. Hierbij zullen er paarden langs de vakken A, B en C komen. We hebben met de organisatie van dit evenement afgestemd. Zij hebben ons nadrukkelijk gevraagd geen paraplu te gebruiken. Wapperende paraplu's kunnen de paarden namelijk op hol doen slaan. Het betekent ook dat we ervoor moeten zorgen dat je spullen zo dicht mogelijk bij je stek staan! Dus neem ze mee als het water afgaat! Wij zijn blij (en trots) dat we twee evenementen tegelijk kunnen laten plaats vinden op dit strand. Maar deelnemers aan de NKC die de veiligheid van de strandgebruikers in gevaar brengen door tóch een paraplu te gebruiken of op een andere wijze door hun gedrag de veiligheid in gevaar brengen, worden gediskwalificeerd.


HSV Brittenburg
HSV Brittenburgh is wellicht niet de bekendse zeevisvereniging van Nederland, maar dat zal na vandaag anders zijn. Overigens kennen zij ook een zoete afdeling, maar daar gaan we het hier natuurlijk niet over hebben. De vereniging organiseert iedere (!) week een clubwedstrijd met een opkomst van zo'n 40 deelnemers. De al eerder genoemde open wedstrijd is inmiddels vaste prik op de nationale wedstrijdkalender en wat te denken van de Overrijn Cup? Naast vaste deelnemer aan de NFB-wedstrijden wordt door het Zeevisteam Overrijn deelgenomen aan de NKC. Met recht een fanatieke en bloeiende zeevisvereniging.
Na afloop van de wedstrijd zijn alle deelnemers en hun begeleiding van harte welkom in de Mijlpaal om na te praten over de wedstrijd met de ongetwijfeld wonderbaarlijke visvangsten. HSV Brittenburgh .

Getij